Päästä irti menneisyydestä

Tämän voi ymmärtää myös menneisyyden näkökulmasta:

Ikävät tapahtumat, ikävät ja kirvelevät muistot?

Niihin ei ole helppoja ratkaisuja. Pikemminkin prosessi, jossa käydään läpi tunteiden kirjo, myös vihataan ja surraan – ja toivon mukaan vähin erin löydetään sovinto itsen, toisten, menneisyyden ja Jumalan kanssa.

Aina ”kiinni pitävät” muistot eivät ole ikäviä

Ne voivat olla hyvinkin kauniita, rakentavia ja voimaannuttavia, vaikka niiden olisi aika antaa tilaa uudelle.

Muistot ovat hieno ja elämää kantava asia. Emme kuitenkaan voi elää pelkästään muistoissa, jos mielimme eteenpäin. Kokeilepa vain mennä joutuisasti eteenpäin samalla, kun katsot taaksesi. Luulen, että jos et kompastu, matkanteko on ainakin jossain hitaampaa kuin katse eteenpäin. Uuden vastaanottamisen esteenä voi olla se, että emme millään suostu jättämään käsistämme vanhaa.

Pauliina Kuikka: Mikä estää etenemästä? -artikkeli 3.11.13

Jos mielimme uudistua ja jos mielimme saada elämäämme sopimaan jotain uutta, on hellitettävä ote vanhasta. Emme kykene katsomaan kahteen suuntaan yhtä aikaa, emme myöskään suuntamaan askeleitamme kahteen suuntaan samanaikaisesti. Taaksepäin katsominen ja vanhasta kiinni pitäminen on este eteenpäin menolle ja uuden käsiinsä saamiselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s